براساس نظريه مشهور دانشمندان علوم قرآني، آيات نخستين سوره علق که در مکه و در غار حرا نازل شده، اولين آيات نازل شده اند. درباره آخرين آيه نازل شده بين علما اختلاف است؛ ولي اکثر آنها اعتقاد دارند آخرين آيه اي که بر پيامبر (صلّي الله عليه و آله) نازل شد آيه 281 سوره بقره است و اتقوا يوما ترجعون فيه الي الله ...
درباره لفط «قرآن» چند معنا گفته شده است :1. قرآن بر وزن «غفران» مصدر و از ماده (قرأ) گرفته شده؛ به معناي خواندن است .2. قرآن مصدر و از (قرٌء= قري) گرفته شده و به معناي جمع کردن است. بدين جهت که قرآن، ثمرات و نتايج کتب آسماني پيشين را در خود جمع دارد و يا به اين دليل که سوره ها و آيات، اوامر، نواهي، قصص و ... در آن جمع شده است.3. قرآن، از ماده قرن مشتق شده و به معناي ضميمه کردن چيزي به چيز ديگر است و چون آيات و سور آن به يک ديگر نزديک و مقرون به گونه اي خاص به هم مرتبطند، به آن قرآن ميگويند.4. قرآن مشتق از (قرائن) و قرائن جمع قرينه است؛ چرا که آيات قرآن بعضي قرينه و مويد بعضي ديگر است و بعضي، برخي ديگر را تفسير و تصديق ميکند و به هم شباهت دارد.
در این زمینه بحث فراوان است
پرداخت خمس مالي كه به ارث رسيده است واجب نيست، مگر اينكه بدانيم مورد تعلّق خمس بوده و خمس آن داده نشده است يا ارثي كه گمان آن را نداشته است.
اگر پولي كه پدر به اسم فرزند ذخيره كرده است ملك خود اوست و ملك فرزند نيست، پرداخت خمس آن بر عهده پدر است و اگر آن را به فرزند بخشيده است به نظر حضرت امام«رحمه الله» خمس به آن تعلّق نميگيرد. « بخش پاسخ به سؤالات »