به گزارش پایگاه تخصصی مسجد ، مسئول روابط عمومی مسجد امام حسین(ع) با تایید خبر در این خصوص گفت: پس از برگزاری نمازمغرب وعشاء و آغاز جمع آوری کتیبه های عزا سقوط بالابر بدلیل پارگی سیم بکسل در داخل این مسجد حادثه آفرید و دو بانوی نمازگزار  ( ٨٦ و ٥٤ ساله) در پی این حادثه در دم جان باختند.
همچنین یکی از خادمان ٢٢ ساله مسجد نیز در پی این حادثه مجروح شد که بلافاصله توسط نمازگزاران به مرکز درمانی محل منتقل شد.
 

در پی این حادثه دردناک پایگاه تخصصی مسجد مصاحبه ای  با حجت الاسلام و المسلمین علمی، معاون محترم ناحیه شهید بهشتی  (ره) درباره چگونگی این حادثه انجام داده که در ادامه می خوانیم: 

 ·       لطفا توضیح مختصری در مورد حادثه مسجد امام حسین (ع) بدهید؟

·        با توجه به پایان یافتن فصل عزاداری های محرم و صفر و بنابر عرف مساجد،  شب آخر صفر تمام سیاهی ها را از در و دیوار مسجد باز می کنند که این امر در همه مساجد اتفاق می افتد و مسجد امام حسین (ع) هم از این قائله مستثنی نبوده است. اما این حادثه اینگونه اتفاق افتاد که کارگزاران مسجد مشغول باز کردن سیاهی های مسجد بوسیله بالابر بودند که ظاهرا به واسطه پاره شدن زنجیر بالابر، طبیعتا تعادل کابین حامل آن به هم خورده و همین مساله منجر به سقوط آن می شود. در این حادثه متاسفانه دو خانم نمازگزار که مشغول خواندن نماز بوده اند و سن آنها بر اساس گزارش های رسیده از مسجد حدود ٨٤ و ٥٢ ساله اعلام شده، زیر بالابر واقع شده بودند که به علت سقوط کابین بالابر بر روی سر آنها در دم جان می سپارند.

·        آیا تدبیری برای رسیدگی به این حادثه و متخلفان احتمالی آن اندیشیده شده است؟

 مطمئنا مقامات مربوطه قضایی، به ابعاد مختلف ماجرا خواهند پرداخت و خاطیان دخیل در این حادثه را تحت پیگرد قانونی قرار خواهند داد و به شکایت احتمالی اولیای دم حتما رسیدگی خواهد شد. 

اما نکته کلیدی و حساسی که در این حادثه وجود دارد، لزوم تخلیه مسجد از نمازگزاران پیش از انجام هرگونه فعالیت عمرانی در مسجد است. چون احتمال پیش آمد هرگونه اتفاق ناگوار وجود دارد. در این حادثه متأسفانه بی دقتی از سوی کارگزاران صورت گرفته است. هم حضور بانوان و مردم عادی در مسجد محل اشکال است و هم انجام فعالیت عمرانی در حین برگزاری نماز. اما به هر حال انتظار ما این است که حتما پیش از انجام هرگونه فعالیت عمرانی در محوطه مسجد حتما باید آنجا را از حضور نمازگزاران خالی کرد تا ان شاءالله شاهد چنین حوادثی در مساجد نباشیم.

·        با توجه به اتفاق اخیر شاید این سوال در ذهن هر شهروندی پیش بیاید که آیا در صورت بروز چنین حوادثی، آیا افراد حادثه دیده یا خانواده آنها مشمول قوانین حمایتی مانند بیمه یا مانند آن می شوند یا خیر؟

با توجه به اینکه مشابه همین اتفاق پیش از این نیز در بعضی از مساجد ما افتاده، لذا مرکز رسیدگی به امور مسجد تدبیر خوبی در همین راستا اندیشیده و مساجد را بیمه حوادث نموده است که کارگزاران مسجد و مومنین نمازگزار را تحت پوشش خود قرار می دهد. این کار به این دلیل انجام شده تا بیمه، حمایت و ضمانت لازم را در صورت بروز حادثه ارائه دهد. اما حالا باید دید که این مسجد نیز تحت پوشش این بیمه بوده است یا خیر. البته من از کارگزاران مسجد سوال کردم و آنها گفتند که مسجد قبلا بیمه شده بود. اما هنوز سندی را پیدا نکرده ایم که بشود با آن از حادثه دیدگان این مسجد حمایت کرد.

 

38671
تاریخ: دوشنبه 23 آذر 1394  1:35 PM