به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در آیین افتتاحیه طرح تابستانه اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان و رونمایی از نرم افزار «الفبای اسلام» که در هنرستان هنرهای زیبا برگزار شد، اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گستره نفوذ تا سطح شهرستان ها دارد اما کانون های فرهنگی هنری مساجد گستره شان تا دورترین روستاهای کشور هم هست اما سوال اینجاست که چرا این حضور کانون ها در همه جای کشور به وجود آمده است؟
وی با تاکید بر اینکه این اتفاق برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن رخ داده است، گفت: امروز درخواست بیشتر کانون ها موضوعات مالی و تجهیزاتی است ولی بایستی نگاه کانون ها به ستاد عالی تغییر پیدا کند.
ارزانی به یک خطای استراتژيک در ابتدای تاسیس کانون ها اشاره کرد و افزود: در ابتدا 20 کانون فرهنگی هنری در کشور ثبت شد، رفته رفته به تعداد 200 باب کانون رسید و در حال حاضر تعداد 24 هزار باب کانون فرهنگی در کشور فعالیت می کنند اما مبالغ دریافتی کانون ها به این مقدار رشد پیدا نکرده است.
وی به فلسفه شکل گیری ستاد عالی کانون های مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: قرار بر این بوده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سایر نهادهای فرهنگی مثل بسیج، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، اوقاف، شهرداری ها، سازمان تبلیغات و... دور هم جمع شوند و ستادی تشکیل شود تا ببینند هر کدام از این نهادها و ارگانها چه مقدار می توانند به مساجد به هر نحوی کمک کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سایر ظرفیت هایی که می توانند به مساجد کمک کنند اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما فقط به مبلغ مساعدتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کانون ها میدهد اکتفا کرده ایم و این یک اشتباه بزرگ است چرا که قرار بوده است همه ظرفیت ها برای کمک به مساجد در خدمت باشند.
ارزانی در ادامه به فعالیت های شکل گرفته برای رهایی کانون ها از مشکلات پیش رو و رشد و تعالی آن ها اشاره کرد و گفت: در ابتدا اساسنامه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد را بعد از 25 سال در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رساندیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه تا کنون هیچ کدام از کانون های فرهنگی هنری مساجد مورد قبول سازمان ثبت نبوده اند اما خوشبختانه در سال جاری تمام کانون های کشور در سازمان ثبت کشور اضافه خواهند شد و به طور رسمی دارای شناسنامه رسمی می شوند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: متاسفانه فعالیت های بچه های مسجد به علت اینکه مجوز رسمی و ثبتی نداشته اند در کشور کمتر دیده شده است.
وی فعالیت کانون ها در زمینه آسیب های اجتماعی را لازم و ضروری برشمرد و گفت: متاسفانه شاهد آمار رو به رشد اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی هستیم، کانون ها قطعا برای این موضوعات طرح های گسترده ای دارند که به خاطر همین ثبت رسمی نبودن تا کنون ارائه نشده است.
ارزانی به راه اندازی سامانه آمار و اطلاعات کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان حرکت دوم تاثیرگذار برای رشد کانون ها اشاره کرد و گفت: از دهم تیرماه تا 31 مرداد همه کانون ها فرصت دارند تا همه اعضای کانون خود را ثبت کنند.
وی تاکید کرد: دریافت سرانه کانون ها ارتباط مستقیم با تعداد اعضای ثبتی در سامانه سجا دارد و قرار بر این است که به ازا ثبت هر عضو تعداد امتیازی به کانون داده شود و هر چه قدر این اعضا بیشتر باشند، کانون سرانه بیشتری را دریافت خواهد کرد.
ارزانی گفت: اگر کانون ها با همکاری یکدیگر کار فاخر فرهنگی و آموزشی ارائه کنند، مردم برای فرزندان خود هزینه خواهند کرد البته این به این معنا نیست که بخواهیم بار مالی را از ستاد عالی برداریم اما باید کانون ها هم برای این موضوع تلاش کنند.