به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، امروز ۱۱ مردادماه، در خطبه دوم نماز عبادی ــ سیاسی جمعه این هفته تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن توصیه مردم و خود به تقوا، گفت: حضرت امام جواد(ع) در روایتی فرموده‌اند: «بندگان خوب خداوند با این سه اقدام می‌توانند به درجات عالیه برسند؛ یکی با کثرت استغفار و تضرع به درگاه الهی، دیگری با تواضع و فروتنی نسبت به بندگان خداوند و ثالثاً با فراوانی صدقه و احسان.»

وی با اشاره به موضوع «آسیب‌شناسی جامعه و نظام انقلابی» در این خطبه، ادامه داد: مبارزه با فساد اقتصادی گامی بزرگ در آرمان انقلاب اسلامی است. اهمیت این موضوع به اندازه‌ای است که اقتصاد صحیح و فساد اقتصاد به همه حوزه‌های فرهنگی، اخلاقی، تربیتی و سیاسی منتشر می‌شود. چنان‌که در قرآن کریم بیان شده است: «مال شما و نظام اقتصادی شما ستون فقرات شما و عامل قوام و دوام شما است».

حاج علی اکبری اضافه کرد: طبع انقلاب اسلامی و یکی از علت‌های اصلی نهضت اسلامی ما، مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی بود که در نظام ستمشاهی نهادینه شده بود و مردم تشکیل نظام پاک و طاهر را خواهان شدند. در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلای اسلامی، تحقق اقتصاد علوی در مطالبات امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب اسلامی بوده و در همه این سال‌ها پرچمداری مبارزه با فساد با قیادت و رهبری، رهبر عزیز کشورمان بوده است و از نگاه ایشان تحقق عدالت با مبارزه مستمر با فساد امکان‌پذیر است.

امام جمعه موقت گفت: در مجموع سخنان و نوشته‌های رهبری در سه دهه گذشته این موضوع را به صورت جدی می‌بینیم که مورد تأکید امام مسلمین بوده است. شاید بیش از چهار هزار بار مسئله مبارزه با فساد اقتصادی در کلام و نوشته‌های رهبری موجود است. همچنین فرمان هشت ماده‌ای ایشان که در سال ۱۳۸۰ صادر کردند، سند علوی جاودانه برای نظام اسلامی است و با وجود اینکه این فرمان را به سران قوا صادر کرده‌اند، انگار برای نیاز امروز ما صادر شده است. همچنین در بیانیه گام دوم نیز که سند مبنای الگوی پیشرفت ما در افق چله دوم انقلاب اسلامی است، چهارمین مأموریت مطرح شده «عدالت و مبارزه با فساد» است و در آنجا مطلب را دقیق تبیین کرده‌اند.

حاج علی اکبری تصریح کرد: تحقق عدالت و مبارزه با فساد اقتصادی، مطالبه همواره و منسجم و جدی امام مسلمین بوده است و هنگامی که امروز محاسبه می‌کنیم، می‌گوییم کاش این هدایت‌ها جدی گرفته می‌شد و آن فرمان هشت ماده‌ای جدی گرفته می‌شد و اگر مسئولان در همه ادوار به سیره رهبر در زندگی شخصی و خانوادگی اقتدا می‌کردند، وضع ما بهتر از این بود. البته در سال‌های گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات گسترده و جدی توسط فرزندان انقلاب اسلامی در بخش‌های گوناگون برای تحقق مبارزه با فساد انجام گرفته که سرمایه‌ای برای ادامه راه است که این اقدامات باعث مباهات است اما امروز مسئله مبارزه با فساد اقتصادی، مطالبه عمومی توسط مردم به ویژه مؤمنین و خانواده‌های شهدا و نخبگان و جوانان عزیز وانقلابی است.

وی بیان کرد: هنگامی که مسیر طی شده را می‌بینیم با صحنه‌هایی از فساد اقتصادی چون ریزه‌خواری‌ها و دست‌اندازی به انفال، اختلاس و رشوه‌گیری و اشرافی‌گری روبرو می‌شویم که مردم عزیز و مؤمنین یک مطالبه عمومی و جدی در ارتباط با این مسئله دارند و توقع دارند مسئله به صورت جدی تا رسیدن به شرایط مطلوب دنبال شود. در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم توجه به مسئله فساد اقتصادی توجه بیشتری را می‌طلبد، چنان‌که گزینه اصلی دشمنان انقلاب برای مبارزه با انقلاب، جنگ اقتصادی است تا علاوه بر تحریم‌ها و آشفته‌سازی وضع اقتصادی کشور با نقوذ مفسدان اقتصادی به بطن و متن نظام به اهداف خود برسند. از سوی دیگر راهبرد اقتصاد مقاومتی دستور کار مشترک تمامی فرزندان انقلاب اسلامی است. سال رونق تولید نیز ذیل آن الهام‌بخش همین مسئله است. اگر بخواهیم گفتمان مقاومت در عرصه اقتصاد را داشته باشیم و حل مشکلات اقتصادی را در پیش داشته باشم و برای رساندن شرایط اقتصادی به نقطه مطلوب، راهی نداریم جز اینکه با فساد اقتصادی به صورت روشمند مبارزه کنیم و دستور جدی همه نهادهای کشور ما باشد.

حاج علی اکبری اظهار کرد: اگر علت‌ها و عوامل آنچه که به عنوان ناهنجاری‌های اقتصادی به ویژه سوء استفاده در اموال عمومی با استفاده از مناصب و امکاناتی که در اختیار بعضی بوده، ریشه‌یابی شود، هم علت‌های اعتقادی و ایمانی دارد و هم علت‌های تربیتی و اخلاقی و هم علت‌های ساختاری و هم ریشه‌های مدیریتی و قانونی را در این موضوع می‌توان مشاهده کرد. آنچه که جامعه را رنج می‌دهد، پیامدهایی است که از فساد اقتصادی در بخش‌های گوناگون دیده می‌شود؛ هم در بخش اقتصادی و هم در مسائل اجتماعی، شاهد کاهش سرمایه‌های اجتماعی و ضربه به اعتماد عمومی و روح قانون‌گریزی هستیم که ناشی از فساد اقتصادی است؛ ناامیدی تولیدکنندگان، توسعه فقر و کاهش کیفیت کالا و رکود برخی کارگاه‌ها نیز قابل مشاهده است. در حوزه اخلاقی نیز پیامد فساد اقتصادی را می‌توان مشاهده کرد چنان‎که اثر شگفت‌انگیری که نان حرام در زندگی افراد دارد و ناهنجاری‌های اخلاقی و از بین رفتن برکت و کاهش اعتماد به مسئولان و ... از جمله این موارد است.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: رهبر انقلاب از فساد اقتصادی به عنوان دام مهلک، بیماری فلج‌کننده که به مانند ایدز و سرطان به جامعه می‌افتد و مایه ورشکستی مادی و معنوی جامعه، نابودکننده دستاوردهای انقلاب و ... در تعابیر گوناگون استفاده کرده‌اند. مسئله باید کاملاً جدی مورد توجه همگان قرار گیرد و مبارزه همه‌جانبه، عاقلانه، عالمانه و با صلابت و مجاهدانه و .. در دستور همه قوا و مردم قرار گیرد.

حاج علی اکبری اضافه کرد: تبصره مهم این است که در تحلیل وضعیت کشور و مسیر طی شده در پرتو انقلاب اسلامی باید واقع‎بین بود؛ اولاً اقدامات انقلاب را در تحقق عدالت باید دید و شاکر بود و ثانیاً شکرگزار باشیم. چیزی به عنوان فساد سیستمی در جمهوری اسلامی نیست و به رغم تبلیغات دشمن، قواره نظام اسلامی فسادستیز است نه اقبال به فساد. با عنایت امیر المؤمنین(ع)، فساد فراگیر و عمومی در بین همه فعالان و مسئولان نیست بلکه اکثریت جامعه به دلیل ایمان و تعلق خاطری که دارند، مردمانی پاکدست و مؤمن هستند و خودشان از این فسادها رنج می‌برند و به تعبیر رهبرمان هر رودخانه‌ای احتمال آلودگی اندکی دارد.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: فساد موجود عارضی و تحمیلی و موردی است، اما به دلیل غفلت‌ها قابل توجه و جدی است. براساس مطالعات و پژوهش‌ها شکاف از آنچه که فساد اقتصادی است و با آنچه که مردم آن را احساس می‌کنند، قابل توجه است که آن نیز ناشی از ضعف اطلاع‌رسانی مسئولان از سویی و از سوی دیگر عملیات دشمن برای سیاه‌نمایی جامعه ماست تا اثبات کند فساد در جامعه اسلامی همه گیر شده است.

حاج علی اکبری بیان کرد: این غده‌های سرطانی وجود دارد و متأسفانه خطرناک شده و در برخی از موارد ریشه داونیده است اما به لطف حضرت حق قابل معالجه است و الان زمان اقدام شایسته است که نگاه پیشگیرانه باید جدی گرفته شود و از طرفی هم در گزینش مدیران طهارت اخلاقی و نیز تقویت فضای معادباوری و مرگ‌آگاهی باید ترویج پیدا کند و در بین صاحب منصبان و ارتباط بین خانواده‌های آنها، ساده‌زیستی و ارتباط دائمی با مردم و پرهیز از اشرافی‌گرایی و تجمل در خانواده و محیط کار ضرورت دارد.

وی با تأکید بر اینکه ساختارهای نظارتی همانطور که مطالبه رهبری است باید به صورت قوی تعبیه شود، تصریح کرد: از نفوذ ویژه‌خواران در دستگاه‌ها جلوگیری شود. ساز و کار شفاف‌سازی درآمدها درباره مسئولان و خانودها با سرعت اجرا شود و قوانین مربوط به مبارزه با پول‌شویی و ارتقای سلامت اداری و ... با جدیت توسط مسئولان دنبال شود و مجلس نیز اجرای این قوانین را نظارت کند.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: راه ریشه کن کردن فساد اقتصادی این است که سامانه‌های هوشمند در همه دستگاه‌های کشور به ویژه حوزه‌های اقتصادی، مستقر شود، چنان‌که مقدمات آن انجام شده و نیازمند تکمیل است. اگر بخواهیم جلوی امضاهای طلایی که تولید فساد می‌کند، گرفته شود، باید این هوشمندسازی جدی گرفته شود، همانطور که مطالبه جدی رهبر بوده و هست و از سوی دیگر مطالبه قانون نیز هست. همچنین کاهش مداخلات بیش از حد دولت در مسائل اقتصادی و اصلاح ساختارهای معیوب چون ساختار نظام بانکی و کاهش فقر و بودجه‌ریزی عملیاتی و ... باید جدی گرفته شود و از سوی دیگر نیز برخورد قاطع و سریع و روشن و بدون تبعیض و عادلانه و مؤثر و بازدارنده نهادهای امنیتی و قضایی با مفسدان اقتصادی انجام شود.

وی تأکید کرد: مردم باید به این اطمینان برسند که با مفسدان در هر سطحی بدون اغماض برخورد می‌شود و از سوی دیگر اطلاع‌رسانی مناسب از اقدامات هوشمندانه و به هنگام و شفاف چه در بخش پیشگیری و چه در بخش درمان باید در دستور کار باشد. مردم حق دارند بدانند و افکار عمومی باید اقناع شود و بسته رسانه‌ای مناسب در اختیار آن‌ها قرار گیرد، از سطحی‌نگری و شعارزدگی و اقدامات غیر ضروری باید پرهیز شود و مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی باید به صورت جدی و فراگیری در دستور کار همه قوای کشور قرار داشته باشد و خالصانه، عالمانه، منصفانه و مجاهدانه و دائمی و بدون وقفه این مسیر را ادامه دهند؛ موردی که طلیعه‌اش در دستگاه قضایی با همت و مجاهدت مشاهده می‌شود.

حاج علی اکبری با اشاره به برخی از اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی چون اقدامات بانک مرکزی و برخی از دستگاه در مبارزه با فساد، اظهار کرد: مردم یاری‌گر شما هستند و دعای مجاهدان و خانوده شهدا و مؤمنان همراه شماست و این مسیر را با جدیت ادامه دهید و با همت جوانمردان علوی شاهد روزهای خوبی خواهیم بود. نظام ما ظرفیت اصلاح این مفاسد را دارد. انشاء الله با همت مسئولان و مطالبه گری مردم عزیز، شاهد روزهای بهتر و بهتری خواهیم بود.

وی در پایان نیز با اشاره به رفتار سبک و بچه گانه و خنده‌آور مسئولان آمریکایی در تحریم وزیر خارجه محترم که افتخاری برای وزارت خارجه و آقای ظریف به وجود آورد، بیان کرد: این روش نشان‌دهنده سقوط و افول دستگاه دیپلماسی و هیئت حاکمیه آمریکاست و می‌بینند گفتمان مقاومت و نه جنگ، کار خودش را کرده است و دیپلماسی التماسی آمریکا نیز به جایی نرسیده است و این موجب آبروریزی و رسوایی شما و سرگردانی استراتژیک دستگاه حاکمیتی آمریکا است که امیدواریم جبهه مقاومت همواره سربلند باشد.

بنابر این گزارش، حجت‌الاسلام حاج علی اکبری در خطبه نخست نماز جمعه این هفته تهران، بضمن حمد و ثنای الهی و توصیه خود و همگان به تقوای الهی گفت: ماه ذی القعده که از انوار درخشان حضرت امام رضا(ع) و سراسر از نور ولایت پر بود، سپری شد و امروز در آخرین روز از این ماه عزیز در سالروز شهادت حضرت جواد(ع) در سراسر میهن اسلامی، جامعه ارادتمندان به این حضرت در نماز جمعه به ساحت مقدس امام عزیز و مظلوم عرض ارادت می‌کنند؛ امامی که نور ولایت و عنایت و برکت آن حضرت و سفره جود و سخاوت و عطای آن امام همام هم اهالی دنیا و هم ساکنان آخرت را در بر می‌گیرد و همگان بر سرسفره کریمانه این امام عزیز هستند.

خطیب جمعه تهران افزود: از مسیر ولایت آن بزرگوار انسان مؤمن نیز به شفاعت آن بزرگوار به درجات بالایی دست پیدا می‌کند و همه کمی و کاستی‌های آن نیز به حسنات تبدیل می‌شود، همه اهل سلوک حقیقت تقوای الهی را از ولایت آن امام و از توسل به آن حضرت و باطن آن امام مهربان و کریم تمنا می‌کنند. دانایان اسرار زمان زندگی خود را به لطف و عنایت آن حضرت پیوند می‌زنند و از آن بزرگوار برای جوانشان سعادت می‌خواهند که جواد الائمه(ع)، جوان امامان ما هست و جوانان ولایت مدار جود دائمی را در عمل به سیره آن امام بزرگوار دنبال می کنند.

وی با اشاره به ورود به ماه ذی الحجه، ادامه داد: بشارت بزرگی برای سالکان کوی دوست است. این ماه متفاوت، باطنی پر نور و وسیع و در برگیرنده فرصت‌های باشکوه معنوی است که در رتبه و شأن به ماه مبارک رمضان پهلو می‌زند به ویژه دهه نخست این ماه که شب‌های آن لیال عشر است و روزهای آن ایام معلومات که فرموده‌اند: «بندگی و عبادت حق تبارک و تعالی در دهه نخست ماه ذی الحجه از همه ایام سال نزد خداوند محبوب‌تر است» و توصیه شد که مؤمنان از ظرفیت این قطعه مبارک با یاد خداوند بهره‌مند شوند. همیشه یاد خدا مطلوب است اما در برخی از ایام مطلوبیت ویژه و تأثیر خاص دارد. مثل همین حضور شما در نماز حمعه و روز جمعه «فاسعوا الی ذکرالله» و ایام دهه ماه نخست ذی الحجه نیز این خصوصیت را دارد.

حاج علی اکبری با اشاره به آداب ویژه ۹ روز نخست ماه ذی الحجه تا روز عرفه، اظهار کرد: این ماه شروع پرنوری دارد و با ولادت پیامبر(ص) برگزیده خداوند حضرت ابراهیم(ع) و با ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) آغاز می‌شود. انجام بزرگ‌ترین و با شکوه‌ترین عبادت بین‌المللی مسلمانان یعنی حج در این ماه قرار گرفته است. آن‌هایی که مشرف شده‌اند انشاء‌الله به حجی مشرف شوند که خداوند را از آن‌ها راضی کند و با حضور در مواقف و اعمال انشاء الله حجی مشکور و مقبول داشته باشند و سایرین نیز با حجاج در توسل و لبیک گویی و ... همراهی کنند به ویژه در روز عرفه با حضرت حق گفت‌وگو کنند. در روز عرفه نیز جلسات فراوانی در کشور ما برپا می‌شود که چقدر مغتنم و شیرین و سازنده است و امسال نیز پرشورتر از سال گذشته برگزار می‌شود.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: این ماه عزیز دربرگیرنده دو عید مهم مسلمانان عید قربان و غدیرخم است. ماه ذی‌الحجه هم برای سلوک عرفانی و هم سلوک سیاسی دو دهه دارد؛ دهه عبادت که دهه اول این ماه است و دهه ولایت و تجدید پیمان با ولی زمان، حضرت حجت ابن الحسن(ع) از نیمه این ماه تا بیست و پنجم این ماه که عید سعید غدیر خم است، ادامه دارد و مؤمنین در دهه اول در دریای عبادت شست‌وشو می‌کنند تا آماده پیمان با حضرت حجت ابن الحسن(ع) شوند و از فیض غدیر خم کمال بهره برداری را داشته باشند. این ماه بر همه شما مبارک باشد.

وی افزود: راه همراهی با ولی خدا یک کلمه بیشتر نیست و آن هم تقوای الهی است لذا در متن برنامه حج توصیه به تقوا شده است.

انتهای پیام

1407577_192
تاریخ: جمعه 11 مرداد 1398  1:34 PM