حجتالاسلام آقایی «خانه خدا، خانه امید خانواده ما» را محور برنامه های امسال مساجد دانست و گفت: بیش از ۲۰۰ مسجد تهران دومین مرحله کرسی تلاوت را میزبانی می کنند.
به گزارش روابط عمومی مسجد موسی بن جعفر ، نشست خبری تشریح برنامههای دهه تکریم و بزرگداشت مساجد صبح امروز چهارم تیر ماه با حضور حجتالاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با حضور رسانههای خبری برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام آقایی با اشاره به اینکه حدود 20 سال است دهه غبارروبی در دهه آخر شعبان به همت ائمه جماعات و مردم به صورت خودجوش برگزار میشود، گفت: از سال 91 در بزرگداشت دهه تکریم مساجد رویکرد جدیدی ایجاد شد که در این رویکرد سعی شد توجه مردم و ائمه جماعات به ارکان و فضای مسجد و کارکردهای آن بیشتر شود.
وی افزود: سال گذشته با هماهنگیهایی که با رسانههای جمعی صورت گرفت توجه مسئولان را به این مسئله جلب کردیم که در کنار غبارروبی مسجد به تکریم هم توجه شود.
حجتالاسلام آقایی خاطرنشان کرد: امسال نیز نشستهایی با نمایندگان دستگاهها برای همکاری برای بزرگداشت دهه تکریم مساجد صورت گرفت که در این راستا تعامل و همکاریهایی با سپاه محمد رسول الله(ص)، استانداری و صدا و سیما و شرکت مترو و تاکسیرانی انجام شد.
وی با اشاره به برنامههای دهه تکریم و بزرگداشت مساجد گفت: با همکاری شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بنا شد این جمعه و جمعه آینده ائمه جمعه در خطبههای نماز جمعه در مورد تکریم مساجد سخنرانی کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد به تدوین شیوهنامهای برای ائمه جماعات اشاره کرد و گفت: در این شیوهنامه پیشنهاداتی به ائمه جماعات درباره بزرگداشت این دهه ارایه شده است.
اهتمام به برگزاری جلسات مشاوره خانواده در مسجد
وی با اشاره به اینکه برای 10 روز دهه تکریم و بزرگداشت مساجد 10 عنوان مشخص شده است، گفت: رویکرد مرکز رسیدگی به امور مساجد از سال گذشته تاکنون «شعار آینده را از مساجد بسازیم»، است زیرا در مهندسی فرهنگی، مسجد باید نقش محوری داشته باشد و مقام معظم رهبری نیز در سبک زندگی دینی اهتمام به این مسئله داشتهاند لذا شعار امسال برنامه های مرکز رسیدگی به امورمساجد باشعار سال گذشته پیوند دارد و تحت عنوان « خانه خدا، خانه امید، خانواده ما» در نظر گرفته شده است و در این راستا نیز مرکز رسیدگی به امور مساجد برنامههایی ترتیب داده که از جمله این برنامهها اهتمام به برگزاری جلسات مشاوره خانواده در مساجد است.
وی با اشاره به اینکه همزمان با دهه تکریم مساجد و در این 10 روز محتواها و مقالاتی در سایت مرکز رسیدگی به امور مساجد گذاشته شده است، گفت: رسانهها میتوانند از محتواهای قابل دسترسی استفاده داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه از ائمه جماعات مساجد خواسته شده است که در 10 روز دهه تکریم مساجد متناسب با عناوین روزها مباحثی را در مساجد مطرح کنند، گفت: در این راستا مسابقات فرهنگی نیز در مساجد برگزار میشود، ضمن آنکه فراخوان مشارکت در دهه تکریم و شرکت در نماز جمعه و غبارروبی مساجد ظرف چند روز آینده اعلام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در این دهه شهرداری تهران نیز همکاری با مساجد در شستوشوی فرشها دارد و تلاش میشود از ظرفیت ادارات بهداشت نواحی تهران در این زمینه استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه همزمان با دهه تکریم و بزرگداشت مساجد مرحله دوم کرسی تلاوت در مساجد آغاز میشود، اظهار کرد: در مرحله اول این طرح در نیمه دوم سال 91 در بیش از 130 مسجد برگزار شد که پیشبینی میکنیم مرحله دوم این طرح به 200 مسجد افزایش یابد و تا پایان ماه مبارک رمضان و در شش هفته متوالی برگزار شود که تلاش میشود با برپایی این کرسیهای تلاوت مطالبات رهبری در این زمینه برآورده شود و برگزاری کرسی تلاوت به رویه تبدیل شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد اذعان کرد: سعی میشود بیش از 30 مسجد برجسته در طول سال به صورت ثابت این کرسیهای تلاوت را برگزار کنند.
وی عیادت اهالی مساجد از بیماران محلات، تجلیل از نخبگان علمی و فرهنگی، افتتاح پروژههای عمرانی و بازسازی اطراف مساجد، تجلیل از فعالانی که برنامههای موفق در دهه تکریم مساجد در سالهای گذشته داشتهاند، معرفی شهدای شاخص هر محل، غبارروبی مساجد، حضور در نماز جمعه، بازخوانی فرمایشات مقام معظم رهبری با استفاده از ظرفیت مساجد، اعلام برنامههای تابستانی با همکاری بسیج و کانونهای فرهنگی هنری را بخش دیگری از برنامههای دهه تکریم و بزرگداشت مساجد عنوان کرد.
حجتالاسلام آقایی با اشاره به اینکه همزمان با این ایام به زوجهای جوان محلات که سال اول ازدواج آنها است سرکشی شود و بستههای فرهنگی و هدایایی به آنها تقدیم شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: مساجدی که برنامههای قابل توجه و خوبی در این ایام داشته باشند حمایتهای ویژهای از آنها صورت میگیرد و همزمان با روز جهانی مسجد از فعالیتهای آنها تقدیر می شود.
حجتالاسلام آقایی به برنامهها و اقدامات صورتگرفته و در دست اقدام مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال گذشته و سه ماهه اخیر اشاره کرد و گفت: در بحث انتخابات گذشته با همکاری فرمانداری و استانداری تعداد صندوقهای رأیگیری در مساجد به 844 مسجد در تهران و 685 مسجد در شهرستانها افزایش یافت که تلاش ما در این زمینه بر این اساس بود که افزایش صندوقهای رأیگیری در مساجد ضریب آرامش را در مردم افزایش میدهد.
جذب 11درصدبودجه سال گذشته
وی با اشاره به اینکه از اعتبارات تصویبشده سال گذشته تاکنون 11 درصد جذب شده است، تصریح کرد: در سه ماهه اخیر هنوز هیچ اعتباری دریافت نکردهایم.البته سایر نهادها و سازمانهای فرهنگی نیز با مشکل مواجهی روبهرو بودند اما با وجود این مشکل تلاش شد بخشی از برنامههای فرهنگی مرکز اجرا شود.
وی راهاندازی مرکز آموزش محراب برای برگزاری دورههای آموزشی به صورت مکاتبهای و غیرحضوری را یکی از اقدامات صورتگرفته عنوان کرد و گفت: با راهاندازی این مرکز تلاش میشود دورههای تکمیلی و کاربردی برای ائمه جماعات برگزار شود.
وی از آغاز کرسی درس خارج فقه مسجد و امام جماعت از مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: درگاه الکترونیکی مرکز نیز به آدرس masjed.ir با هدف شبکهسازی و برقراری ارتباط بین امامان جماعت، ارسال مقالهها و مباحث مورد نیاز برای تغذیه فکری امامان جماعت آغاز به کار کرده است و همزمان با روز جهانی مسجد رسما رونمایی می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد به مطالبات مردم در خصوص قرائت زیبای نماز از سوی ائمه جماعات نیز اشاره و اعلام کرد: لوح فشرده قرائت احسن تهیه و در اختیار ائمه جماعات قرار گرفته است که بر اساس آن دوره آموزشی تصحیحی و قرائت زیبای نماز برای ائمه جماعت برگزار میشود.
رونمایی از لوح فشرده «آیینه محراب»
وی رونمایی از لوح فشرده «آیینه محراب» با هدف آشنایی با مساجد تهران و برخی از مساجد ایران با پنج هزار تصویر از معماری مساجد را یکی دیگر از برنامههای در دست اقدام این مرکز عنوان کرد.
تلاش برای کاهش مشکلات حقوقی مساجد
وی خاطرنشان کرد: مرکز رسیدگی به امور مساجد تلاش دارد با برخی از نهادهایی که در مسجد فعالیت دارند همچون سازمان اوقاف و امور خیریه هماهنگیهایی داشته باشد و ائمه جماعات به عنوان امین اوقاف به مساجد معرفی شوند تا از این طریق مباحث حقوقی مرتبط با مساجد کاهش یابد.
راهاندازی پروتال مساجد تهران
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد امضای تفاهمنامه همکاری با قرارگاه ثارالله برای هماهنگی با پایگاههای بسیج و تشکیل کمیتههای فرهنگی در حوزه مساجد، امضای تفاهمنامه همکاری با کتابخانههای عمومی در راستای ایجاد کتابخانه در مساجد و راهاندازی پروتال مساجد تهران به عنوان بانک اطلاعات مرجع که در آن 3017 مسجد استان تهران ثبت شده است را بخش دیگری از برنامهها و اقدامات انجامشده توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد عنوان کرد.
رونمایی از کتاب مرجع قوانین مساجد
وی رونمایی از کتاب مرجع قوانین مساجد با قرارگیری قوانین مربوط به مساجد از ابتدای انقلاب تاکنون به عنوان یکی دیگر از اقدامات مرکز رسیدگی به امور مساجد همزمان با روز جهانی مسجد عنوان کرد.
منبع : خبرگزاری شبستان