رئیس ستاد هماهنگی شورایاری های شهر تهران گفت: اگر قرارگاه فرهنگی تحت نظر مسجد فعال شود و نیاز سنجی های لازم صورت گیرد، می توانیم با بهره گیری از آموزه های دینی توسط اهل فن، حداقل در پایان سال 94 در شهر تهران شاهد جلوگیری از پیشروی آسیب های اجتماعی باشیم.

  به گزارش خبرنگار ستاد خبری چهارمین دوره انتخابات شورایاری ها مرتضی طلایی در جلسه هماهنگی با مجریان انتخابات چهارمین دوره شورایاری ها ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا(س) به تمجید از فعالیت های صورت گرفته توسط دست اندرکاران اجرایی انتخابات 22 اسفند ماه پرداخت و گفت: از زحمات یکایک برادران و خواهرانی که در طول ماه های گذشته تلاش کردند تا شرایط برای برگزاری انتخابات روز 22 اسفند ماه فراهم شود، تقدیر می کنیم. افرادی که بدون هیچ چشمداشت و امکاناتی در این مدت در مناطق و محلات همکاری کردند تا زمینه های برگزاری انتخابات شورایاری ها فراهم شود و از این حیث باید خداوند منان را شاکر بود که هنوز هستند در این کشور انسان های شریفی که با روحیه جهادی برای رضای خدا گام برمی دارند.
 
رئیس ستاد شورایاری های شهر تهران انتخابات 22 اسفند ماه را یک امر اجتماعی مهم و از مصادیق بارز حرکت در مسیر نبوی و سیره اهل بیت(ع) دانست وگفت: این سنگر مقدس باید به دست کسانی برسد که انسان های متدین، مسجدی، انقلابی، ولایی، ارزشی و اخلاق مدار باشند. اگر هر یک از ما بتوانیم مسئولیت های اجتماعی را با هر سطحی از اختیارات به دست کسانی برسانیم که این شاخصه ها را داشته باشند، آن زمان است که می توان گفت عمل ما با عظمت بوده است.
 
وی همچنین به یکی از مشکلات و معضلات اجتماعی کشور اشاره کرد و افزود: امروز متاسفانه آمار طلاق می گوید که در 11 ماهه ابتدایی سال، 150 هزار طلاق در کشور صورت گرفته که اکثر آن نیز در گروه سنی 20 تا 25 سال و 12 درصد آن نیز زیر 20 سال بوده است. امروز این یک درد است که می شنویم در برخی از نقاط شهر تهران حتی جشن طلاق گرفته می شود. اما ما معتقدیم که می توانیم در جلوگیری از پیشرفت و حتی حرکت در جهت کاهش این آسیب های اجتماعی گام برداریم.
 
طلایی تصریح کرد: امروز امکاناتی در محلات تهران تحت عنوان مسجد، هیئت، بسیج، کانون های فرهنگی، سرای محلات، شورایاری ها و امنای محله را داریم که هر یک از آنها به صورت مجمع الجزایر به فعالیت می پردازند. اما اگر همه اینها را تبدیل به یک قرارگاه حول محوریت مسجد و با تفکر مسجدی کرده و یک قرارگاه فرهنگی در محل درست کنیم، آیا نمی توانیم در جهت مدیریت بحران ها و جلوگیری از آسیب هایی که هویت انقلابی و ملی ما را تهدید می کنند، گام برداریم.
 
نائب رئیس شورای شهر تهران از تلاش مدیریت شهری برای کاهش آسیب های اجتماعی خبر داد و گفت: در مجموعه مدیریت شهری از شورای سوم با مطالعه و هم اندیشی به این نتیجه رسیدیم که باید امنا را در محلات راه اندازی کنیم و بر این اساس است که می توانیم به اهداف خود در جهت کاهش آسیب های اجتماعی برسیم. بر این اساس تفکر تبدیل شورایاری ها به امنای محلات شکل گرفت و سرای محلات و مدیر محله نیز راه اندازی شد.
 
طلایی به یکی از اشکالات فعالیت شورایاری ها اشاره کرد و افزود: یکی از ایرادات کار این بود که امنای محلات نیز بعد از شروع فعالیت به یک مجمع الجزایر تبدیل شد و گاهی اوقات حتی شاهد این بودیم که نیروهای شورایاری با یکدیگر و حتی با مدیر محله نیز اختلافاتی داشتند. این در شرایطی است که یک سرای محله می تواند با امکاناتی که در اختیار دارد با محور قراردادن مسجد در امور خود، مشکلات و معضلات اجتماعی را رفع و رجوع کند.
 
رئیس ستاد شورایاری های شهر تهران با بیان اینکه امروز متاسفانه مکانی در محلات وجود ندارد که جوانان برای رفع مشکلات خود به متخصصان مربوط مراجعه کنند، اظهار داشت: اگر قرارگاه فرهنگی تحت نظر مسجد فعال شود و نیاز سنجی های لازم صورت گیرد، می توانیم با بهره گیری از آموزه های دینی توسط اهل فن، حداقل در پایان سال 94 در شهر تهران شاهد جلوگیری از پیشروی آسیب های اجتماعی باشیم. در این مسیر اگر روحیه جهادی نیز سرلوحه کار قرار گیرد حتی می توانیم این آسیب های اجتماعی را کاهش هم دهیم.
 
وی در خصوص معیارهای یک شورایار برتر عنوان کرد: با شجاعت گفته و می گویم که ظرفیت شورایاری ها باید در اختیار نیروهای انقلابی، متدین، ارزشی و ولایی، دارای علم و دانش و همسو با مدیریت شهری قرار گیرد. این ترکیب از در شورایاری های محلات قرار گیرد بدون شک روحیه و فرهنگ جهادی زنده و احیا خواهد شد.
 
طلایی در بخش پایانی اظهارات خود نیز به محورهای اصلی فعالیت شورایاران در دوره چهارم اشاره کرد و گفت: اولین ماموریت شورایاران در دوره چهارم فراهم کردن شرایط برای آموزش های شهروندی است که نمونه آن را می توان در ارتقای توانمندی خانواده ها دانست. دومین ماموریت نیز ایجاد مراکز مشاوره در محلات برای راهنمایی کردن افرادی است که در معرض بحران قرار می گیرند.

c64fe0c0-b96d-49c8-ab5d-2785df4e9e49
تاریخ: چهارشنبه 20 اسفند 1393  1:14 PM